In Westerwolde raak je nooit uitgewandeld! Het schitterende natuurgebied met haar prachtige beekdalen, verrassende landschappen, sfeervolle dorpen en historische gebouwen is één grote ontdekkingsreis. Je kijkt je ogen uit. Al wandelend maak je kennis met de veelzijdige landschappen die Westerwolde te bieden heeft. Tijdens je tocht hoor je de natuur en af en toe haar stilte. Ze laat je in alle rust genieten en ontdekken.

wandelen

Westerwoldepad

In meerdere dagen wandelen van Wedderbergen naar Ter Apel en weer terug. Dat kan over het Westerwoldepad, een lange afstandswandeling van bijna 100 kilometer lang. Het pad is in twee richtingen beschreven en gemarkeerd. Onderweg geniet je van de prachtige afwisselende natuur die deze regio te bieden heeft. Het enige wat je hoeft te doen is de geel-blauwe markeringen volgen.

Welke route kies jij?

De Stichting Wandelen in Westerwolde (WiW) heeft 40 prachtige wandelroutes voor je uitgezet in Westerwolde. De routes variëren in lengte van 1,5 tot 16 kilometer. Een aantal routes is ook te combineren tot een langere route. Ze leiden je langs de meest bijzondere plekjes en laten je kennismaken met de verrassende natuur en de landschappen van regio.​

Pronkjewailpad

Binnenkijken bij die markante kerk. Proeven van die authentieke mosterd. Een hap van zo’n oud Groninger appelras. Groningen staat bol van verleidelijke bezienswaardigheden en bedrijven. Voor wandelaars van het honderden kilometers lange Pronkjewailpad gaan alle deuren wagenwijd open. Overal waar je komt zie, hoor, voel en proef je de gastvrijheid van Groningen.

Monnikentocht

Monnikentocht

40 wandelingen

40 wandelingen

Westerwoldepad

Westerwoldepad

Pronkjewailpad

Pronkjewailpad

Westerwolde Wandelweekend

Westerwolde Wandelweekend