DAAROM GA JE WANDELEN IN WESTERWOLDE

WANDEL DEZE ZOMER IN WESTERWOLDE

Deze zomer staat Westerwolde in het teken van Walking Westerwolde! Oftewel, heerlijk wandelen en genieten in een ongekend mooi en afwisselende gebied in de provincie Groningen. Ontdek de allermooiste wandelroutes in verschillende afstanden, de gezelligste en leukste dorpjes, de schilderachtige beekriviertjes en de gastvrijheid van regio Westerwolde. Om het wandelen nog leuker te maken, plaatsen wij tijdens ‘Walking Westerwolde’ regelmatig blogs vol met tips en andere handige feiten.

Blijf ons volgen en ontdek tijdens de zomermaanden het prachtige landschap en de gastvrijheid van Westerwolde.

In Westerwolde raak je nooit uitgewandeld! Het schitterende natuurgebied met haar prachtige beekdalen, verrassende landschappen, sfeervolle dorpen en historische gebouwen is één grote ontdekkingsreis. Je kijkt je ogen uit. Al wandelend maak je kennis met de veelzijdige landschappen die Westerwolde te bieden heeft. Tijdens je tocht hoor je de natuur en af en toe haar stilte. Ze laat je in alle rust genieten en ontdekken.

BELEEF HET WESTERWOLDEPAD

Het Westerwoldepad loopt langs de riviertjes de Ruiten Aa en de Westerwoldse Aa. Deze beekdalen hiervan vormen samen de ruggengraat van het Westerwoldepad. Een pad van 80 kilometer, waar je zelf kiezen welk gedeelte je gaat lopen. Het pad heeft veel verschillende gezichten, zoals een oude eiken- en beukenbossen en heidevelden.

WELKE ROUTE KIES JIJ?

Stichting Wandelen in Westerwolde heeft 39 prachtige wandelroutes uitgezet in Westerwolde. De routes variëren in lengte van 3 tot 16 kilometer. Een aantal routes is ook te combineren tot een langere route. Ze leiden u langs de meest bijzondere plekjes en laten u kennismaken met de verrassende natuur en de landschappen van Westerwolde.

LANGE AFSTAND WANDELINGEN DOOR WESTERWOLDE.

Lange afstandswandelingen zijn erg populair tegenwoordig. Steeds meer mensen gaan er een paar dagen op uit om een lange route te wandelen. Routes van 80 kilometer of meer zijn in de wandelvakanties geen uitzondering meer. 

In Westerwolde zijn er ook een aantal mooie lange afstandroutes te vinden. Wat te denken aan de 80 kilometer lange Westerwoldepad, die loopt langs de riviertjes ‘De ruiten Aa’ en de ‘Westerwoldse Aa’. Schitterend om langs zo’n beekdal te wandelen. 

Elk seizoen van april tot oktober kun je ook het pronkjewailpad gaan bewandelen. Een route van gemiddeld zo’n 200 kilometer, waarbij je de pronkjuwelen van de provincie verzameld. Wandelen door Westerwolde is goud! 

Promotie Westerwolde
© 2018 Disclaimer  Sitemap  Privacy