Vier je vakantie in Westerwolde

Vakantie vier je in Westerwolde!

ONTDEK HET BEST BEWAARDE GEHEIM VAN NEDERLAND

 

Vakantie in Westerwolde. Alle elementen voor een onvergetelijke tijd vind je in dit nog te ontdekken deel van Nederland. Dit prachtige gebied, grenzend aan de kop van Drenthe en Duitsland, is een ideale uitvalbasis om met de fiets of wandelend eropuit te trekken. Campings, bungalowparken, zwembaden, familieattracties, restaurants en veel meer: het is allemaal in Westerwolde aanwezig.

Westerwolde kent een rijke historie die al vele eeuwen voor de jaartelling teruggaat. In deze regio is de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden opgericht. De basis van het huidige Nederland! Willem van Oranje en Willem Lodewijk wisten het gebied van Filips II van Spanje te veroveren. De burcht Wedde, waar de voorbereidingen om de slag plaatsvonden, evenals de vesting Bourtange en Oudeschans zijn zeker een bezoek waard!

Regio Westerwolde is nog een onbekend stukje Nederland waar nog veel te ontdekken valt. Vakantie vieren in Westerwolde kan op veel verschillende manieren. Kom je graag met de camper of met de caravan? Dan zijn er campings genoeg in de regio. Verblijf je liever wat luxer, dan zijn er meerdere bungalowparken aanwezig. Maar ook zijn er voldoende hotels, bed & breakfasts en andere accomodaties beschikbaar. Een overzicht vind je hier!

Ontdek Westerwolde en geniet met een grote ‘G’!

FASCINEREND LANDSCHAP

De natuur met haar ondoordringbare moerassen, grootschalige veenwinning, uitgestrekte landerijen en bosbouw doen je de drukte van het dagelijkse leven helemaal vergeten. En dan hebben we het nog niet eens over de kabbelende beekjes, waar de ijsvogel – na vele jaren van afwezigheid – weer is neergestreken.

Aan het eind van de vorige eeuw zijn de beekdalen van de Ruiten Aa, Westerwolde Aa en Mussel Aa – welke tot een van de mooiste van Europa behoort – in hun oorspronkelijke staat hersteld. De beken meanderen weer door het fascinerende landschap.

WANDELEN EN FIETSEN

De rijkdom die Westerwolde kent, is met geen pen te beschrijven. Die moet je met eigen ogen aanschouwen. De prachtige flora en fauna is pas te ontdekken als je op de fiets of wandelend het gebied intrekt.

Westerwolde beschikt over mooie en gevarieerde wandel-, fiets- en MTB-routes, waaronder 39 wandelroutes, een wandeltocht van 80 kilometer en een mountainbikenetwerk van maar liefst 200 kilometer. De routes leiden wandelaars en fietsers over bospaden naar de hei en via landerijen, langs kleine rivieren naar oude dorpen en gehuchten.

.

Promotie Westerwolde
© 2018 Disclaimer  Sitemap  Privacy